De ‘grote lappen’ fobie

Mijn hele leven lang heb ik (Bas) echt veel moeite gehad met het opmaken van bedden. Niet omdat het te veel moeite zou zijn of zoiets, maar puur omdat ik niet overweg kon met het grote formaat van de lakens en dekbedovertrekken. Wat is de lange kant, wat de zijkant, wat is voor, wat is achter?
Gekscherend noemde ik dit mijn ‘grote lappen’ fobie.

Meer dan een halve eeuw

Het heeft me meer dan een halve eeuw gekost voordat ik er achter kwam wat de oorzaak was van mijn grote lappen fobie en door een simpele transmutatie deze ‘fobie’ volkomen heb kunnen oplossen.

Als jongetje hielp ik mijn moeder vaak met het opvouwen van de lakens. We stonden dan tegenover elkaar met het laken tussen ons in en vouwden het op.
Elke keer probeerde ik als jongetje precies dezelfde beweging te maken als mijn moeder deed. Ik probeerde dus met mijn rechterhand dezelfde beweging te maken als mijn moeder dat met haar rechterhand maakte, waardoor het juist misging en het laken een draai maakte.

Ik had domweg niet door dat ik de spiegelbeeldige beweging van mijn moeder moest maken.

Verwarring in mijn geest

Dat heeft een soort verwarring in mijn geest achtergelaten, de ‘grote lappen’ fobie, die meer dan vijftig jaar is blijven bestaan. Door deze verwarring in mijn geest was ik echt uiterst onhandig met het opmaken van bedden, ik had er echt moeite mee.

Totdat ik van het ene op het andere moment het inzicht kreeg wat hiervan de oorzaak was geweest en ik deze verwarring heb getransmuteerd.
Daarna verdween mijn grote lappen fobie als sneeuw voor de zon en heb ik geen enkele moeite meer met het opmaken van bedden.

De enorme invloed van onze geest

De grote lappen fobie vormde natuurlijk nooit een echt probleem in m’n leven, ik heb er ook altijd om kunnen lachen dat ik zo onhandig was bij het opmaken van bedden.

Het oplossen van mijn grote lappen fobie heeft wel indruk op me gemaakt omdat het zo duidelijk toont hoe diep onze geest ons dagelijkse doen en laten beïnvloedt en ook dat je, na het juiste inzicht gekregen te hebben, zo’n probleem vrijwel als bij toverslag door transmuteren kunt oplossen.