Behandelingen voor het geheugen

Er zijn vier behandelingen en een oefening die je kunnen helpen met je geheugen:


Dit artikel geeft kort aan wat deze behandelingen en oefening voor je geheugen kunnen doen.

Hersen processor behandeling

Veel mensen voelen zich regelmatig of continu duf in hun hoofd.
De Hersen processor behandeling lost dit duffe gevoel in je hoofd op, waardoor je je weer frisser in je hoofd voelt en weer helderder kunt denken.

Om het geheugen goed te laten functioneren, moeten gebeurtenissen een indruk kunnen achterlaten.
Naarmate je ouder wordt, kan het moeilijker worden om nieuwe indrukken goed in je geheugen op te nemen. Dit is te vergelijken met een wasplaat die langzamerhand uithardt. Nieuwe indrukken kunnen dan minder gemakkelijk een indruk achter laten in de ‘wasplaat’ van het geheugen.
De Hersen processor behandeling houdt de ‘wasplaat’ van het geheugen optimaal zacht, of maakt - indien nodig - deze ‘wasplaat’ weer zachter, zodat het geheugen weer beter kan functioneren.

Als je regelmatig lange dagen geestelijk werk doet, kan er een geestelijke vermoeidheid optreden. De Hersen processor behandeling lost deze geestelijke vermoeidheid weer op.

Door de Hersen processor behandeling wordt de verbinding tussen het kruinchakra en de hersenen versterkt, waardoor je bewuster kunt worden van de inspiratie die je via je kruinchakra ontvangt. Je wordt dus ook in die zin helderder.

Ongeveer tweederde van alle mensen heeft de Hersen processor behandeling nodig.

Lees meer: Hersen processor behandeling

Zuurstof behandeling

Voor het functioneren van de hersenen is de zuurstofvoorziening essentieel.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de zuurstofvoorziening van de hersenen niet optimaal is.

Zo kan de zuurstofvoorziening van de hersenen tekort schieten bij mensen met een in aanleg lage bloeddruk. Op den duur kan door een ontoereikende zuurstofvoorziening van de hersenen geheugenverlies ontstaan en uiteindelijk dementie.

De zuurstofvoorziening van de hersenen kan ook tekortschieten als de hersenen meer zuurstof verbruiken dan wordt aangevoerd, zoals bij veel en langdurige geestelijke inspanning.

Door de Zuurstof behandeling krijgen de hersenen weer een optimale zuurstofvoorziening.

De Zuurstof behandeling kan ook ondersteunend werken bij andere aandoeningen waarbij de zuurstofvoorziening van de hersenen niet optimaal is. De Zuurstof behandeling lost de aandoening zelf niet op, maar uitsluitend het effect van het tekort aan zuurstofvoorziening van de hersenen.

Bij dementie kan de Zuurstof behandeling voor enige verlichting zorgen, maar deze behandeling lost de achterliggende oorzaak van deze problematiek niet op.

Lees meer: Zuurstof behandeling

Processor behandeling

Het vermogen om informatie op te slaan in je geheugen gaat bij veel mensen achteruit als in de loop van hun leven de 'stapels' informatie die in het geheugen zijn opgeslagen, te groot zijn geworden.
Door de grote hoeveelheid informatie wordt het steeds moeilijker om alle informatie te ordenen en te onthouden.

Deze problematiek is vergelijkbaar met een computer waarin heel veel informatie is opgeslagen, in veel verschillende documenten en mappen.


Het wordt dan steeds moeilijker om de ordening van de documenten en mappen helder en overzichtelijk te houden, waardoor je bepaalde informatie vergeet of niet goed terug kunt vinden.

Het geheugen werkt op een vergelijkbare wijze. Als je in de loop van je leven steeds meer informatie en herinneringen hebt 'opgeslagen', wordt het steeds moeilijker voor jouw geheugen om alle informatie geordend te houden en terug te vinden. Door het verlies van overzicht wordt het moeilijker om informatie te onthouden en uit je geheugen 'op te duiken'.

De Processor behandeling heeft onder anderen het vermogen om de ordening van de informatie in jouw geheugen weer helder en overzichtelijk te maken, waardoor het gemakkelijker wordt om dingen te herinneren.

Let op: De Processor behandeling kan pas na de Ego-structuur behandeling ontvangen.
Voordat je de Ego-structuur behandeling kunt ontvangen, moet je eerst de serie van tien Ontwikkelingsbehandelingen ontvangen hebben.

Als er doelbewust zwarte magie op jou gericht wordt, dan is het belangrijk om eerst de Zwarte Magie behandeling te ontvangen, omdat je anders niet door de diepgaande ontwikkelingen van de Ego-structuur behandeling heen komt.

Als er sprake is van een ouderweb, moet ook eerst de Ouderweb behandeling ontvangen worden. De ‘afgescheiden wij’-constructie van het ouderweb heeft de ‘afgescheiden ik’-structuur ingekapseld en moet daarom eerst afgebroken worden.

Lees meer: Processor behandeling

Ontvankelijkheid behandeling

De Ontvankelijkheid behandeling is ook één van de behandelingen die tegen geheugenverlies en dementie helpen.

Informatie die je op een kosmische nachtwijze in je hebt opgenomen, vormt - omdat die meestal niet echt bij je past - een soort ruis in je systeem. Het is voor jouw systeem als het ware kleurloze informatie, informatie die je niet aanspreekt.

In de loop van de jaren zamelt dit soort ‘grijze’ informatie zich in je systeem steeds meer op, waardoor de herkenbaarheid steeds moeilijker wordt. Grote hoeveelheden ‘grijze’ informatie werkt daarom geheugenverlies en dementie in de hand.

Met behulp van de Ontvankelijkheid behandeling ga je meer die informatie in je opnemen die bij je past, die voor jou verrijkend is, die voor jou kleur heeft. Daardoor zul je zulke informatie ook gemakkelijker onthouden, het is gemakkelijker te onderscheiden, het voelt voor jou ook als veel levendiger informatie.


Lees meer: Ontvankelijkheid behandeling

Oefening voor je hersenen

Met de ‘oefening voor de hersenen’ kun je je hersenen beter laten functioneren. Deze oefening is heel eenvoudig en kost weinig tijd.

De ‘oefening voor de hersenen’ kan alleen voor jou werken nadat je daarvoor een impuls van het Wholism Project hebt ontvangen.

Lees meer: Oefening voor je hersenen