Ik moet er recht op af en er vol doorheen

Anne-Marie Splinter in gesprek met Bas Mélotte

“Ik begon mijn weg van bewustwording met het lezen van ‘De weg van de krijger’ en ‘Zen en de kunst van het motoronderhoud’.
Daardoor werd ik geconfronteerd met dingen die me zó diep raakten, dat ik steeds meer open kwam te staan voor de pijn in de wereld.

Op een ochtend, nadat ik een houseparty had bezocht, waar ik een pilletje had gebruikt waardoor ik heel open stond, ging ik me die pijn van de wereld heel diep aantrekken.
Ik voelde hoe ik daar iets mee moest en ik wist: Ik moet daar recht op af en er vol doorheen.

Dat kon ik alleen door mezelf te ontwikkelen en de meest diepe ellende van deze wereld op te gaan zoeken. What the f… doen mensen elkaar aan, waarom doen ze dat, en dan gewoon doorzoeken tot je het antwoord weet.

Kindertijd

Als kind was ik ontzettend eigenzinnig en al jong zelfstandig. Eén van mijn eerste woorden was ‘waarom’. Volwassenen werden gek van me, ze wisten vaak het antwoord niet op al mijn vragen.
Dat riep ook veel weerstand op, waardoor ik het onderzoekende in me al gauw op andere manieren ben gaan ventileren.

Ik zocht altijd grenzen op, vechten met jongens die groter en sterker waren, veel sporten. Daar kon ik een uitdaging in vinden. Op school was weinig uitdaging, wanneer ik maar een beetje oplette, hoorde ik al bij de besten van mijn klas.


Op m’n veertiende begon ik met blowen, als ik terugkijk kan ik zien dat dat was om m’n hooggevoeligheid te onderdrukken. Er waren veel spanningen thuis, ik was vaak weg.

Uiteindelijk heb ik meer dan tien jaar iedere dag geblowed en was ik een half leven ieder weekend dronken net zoals verschillende mensen in mijn omgeving. Dat was toen normaal en op m’n 31e realiseerde ik me eigenlijk pas dat dat niet helemaal normaal is.

Opleiding

Ook al blowde ik iedere dag, ik ging na de Havo naar het CIOS in Sittard. Motorisch was ik zo sterk, dat ik ook daar bij de top hoorde.

Na het CIOS, dat ik niet heb afgemaakt, volgde ik in Utrecht aan de Hogeschool de opleidingen Bedrijfskader en Technische Bedrijfskunde.

M’n insteek is eigenlijk altijd geweest: Hoe ver kan ik komen met mijn eigen wijsheid? Dat bleek behoorlijk ver te zijn.
Toch heb ik tijdens die opleiding Technische Bedrijfskunde besloten om het volgens het boekje te doen, om te weten hoe dat was.

Werk

Na de opleiding Technische Bedrijfskunde ben ik in de consultancy gaan werken, bij een gerenommeerd bureau.

Ik wilde weten of ik mij staande kon houden tussen de academische top van bedrijfskundig Nederland. Dat lukte, ik maakte de ene promotie na de andere.

Maar ik kreeg wel in de gaten dat ik onnavolgbaar was voor mensen. 
Ik denk na over dingen waar de meeste mensen in hun gedachten helemaal niet komen en ik ga daarin heel hard, zelfs als ik het daarin voor mijzelf heel rustig aan doe.

Ik moet me dan echt heel bewust afstemmen... Ik heb ook echt moeten leren om mijn verhaal op andere mensen af te stemmen door goed te luisteren en vragen te stellen.

Wereldreis

Op een gegeven moment, dat was na die ervaring op die houseparty, voelde ik dat ik moest breken met de maatschappij, ik wilde uit de structuren die me ervan weerhielden tot het diepste door te dringen. Maar ja, ik ben dan ook behoorlijk zwart-wit in die dingen.

Mijn vriendin wilde een wereldreis maken en dat viel samen met deze ontwikkeling in mij.
Het werd mijn missie om op die reis tot in het diepst van mijn vezels op onderzoek uit te gaan. Dat deed ik vanuit meditatie, vanuit lezen, documentaires bekijken, praten met mensen en vervolgens door plekken te bezoeken en er in te duiken, het te doorleven.

Ontwikkelingssprong

Tijdens de reis kwam mijn hooggevoeligheid heel snel weer naar boven. Ik ging dingen voelen die ik voorheen niet voelde.

Ik was dus vanaf m’n veertiende jaar eigenlijk verdoofd geweest door rookgordijnen op te trekken met het gebruik van geestverruimende of misschien beter gezegd ‘geestbeperkende’ middelen. Dan voel je vanzelf niet zo veel. 


Toen we op wereldreis gingen, ben ik daar mee gestopt. Door dat heldere voelen en door het onderzoek dat ik deed, wist ik na een half jaar reizen hoe ik moest beginnen met het boek dat ik al heel lang wilde schrijven.

We waren in Guatemala en onderweg had ik een klein laptopje gekocht om met het schrijven te beginnen.
Wanneer ik daarop werkte, voelde ik ineens de stroompjes die door m’n handen gingen, iets wat ik voorheen nooit had. Dat vroeg om bescherming en verklaring.

Via de website van Marcel Messing kwam ik iets met Benzoliet tegen. Dat ben ik meteen gaan onderzoeken op de site van Aquarius Wholism.
We waren aan het reizen, dus ik wilde een zakje Benzoliet om het laptopje te neutraliseren en twee Ozaliet hangers voor onze eigen ontwikkeling.  Mijn broer, die een aantal weken met ons mee zou reizen, nam het mee naar Quito, in Peru.

Ik kan achteraf zeggen dat het enorm heeft geholpen tijdens de rest van de reis. Ik kreeg de energetische ondersteuning die ik nodig had om een ontwikkelingssprong te maken.

Toen we thuis kwamen heb ik meteen alles besteld wat ik kon bestellen. Mijn vertrouwen zei me dat het goed was en dat ik me er helemaal aan over mocht geven. Ik merkte wel dingen in huis en ook heel snel om het huis heen.
We hadden de Benzoliet Octaëder net staan en een dag of twee later ging een verliefd stelletje echt voor de deur bij ons staan zoenen. Dat kan geen toeval zijn.

Nieuwe verbinding

Tot het einde van 2010 zat ik in dat proces van schrijven. Ik ben een paar jaar bezig geweest met onderzoek, ben onder andere naar Marcel Messing en Patricia Cori gegaan en heb met hen gesproken. Daarnaast heb ik ook andere, heel bijzondere ontmoetingen gehad.

Het schrijven heb ik voor nu volledig losgelaten om me opnieuw te verbinden met de maatschappij.

Daar ben ik nu weer mee bezig, ik werk als business consultant en houd me bezig met klantenrelatiemarketing, van strategie tot en met operatie. Dat probeer ik te koppelen aan het holistische denken.

Ik probeer spirituele principes heel down-to-earth te vertalen naar het bedrijfsleven van nu. Oprecht werken aan wederzijds versterkende klantrelaties is hierbij mijn uitgangspunt en ik ben zeer benieuwd waar me dat gaat brengen.

De Verbindingen zijn heel belangrijk in het maken van die stap. Daardoor voel ik dat ik energetisch volledig ondersteund word en dat ik het digitale geweld zonder zorg tegemoet kan treden.
Zelf heb ik het gevoel dat ook de maatschappij klaar is voor de Verbindingen van het Wholism Project.

Nu

Ook de behandelingen volg ik, de Verwezenlijk je Levensopdracht behandeling, de Goddelijke Wezensheling, de Volledige Spirituele ik verbinding.
Een tijdje geleden heb ik de Familie Transmutatie Channelingen gedaan en ik ben nu bezig met de Spiegel Patroon Transmutatie Channelingen. Het werk dat daarin verzet wordt met betrekking tot familiepatronen gaat heel diep.

Ik heb eerst wel een bepaalde hechting gehad met deze ontwikkelingsmogelijkheid die het Wholism Project geeft, in zoverre dat ik de volgende stap zo snel mogelijk wilde zetten. Dat heb ik niet meer, gelukkig ben ik daar nu vrij van.

Als ik op die wil ga zitten, me teveel op de behandelingen die nog volgen ga richten, dan zit ik mezelf eigenlijk in de weg. Dan haal je niet uit de ontwikkeling wat in het nu mogelijk is. En daarin gebeurt het uiteindelijk toch allemaal.”

ICT bedrijf

Bas heeft op het moment een functie in het management team van een ICT bedrijf en is het bedrijf succesvol aan het omvormen naar een bedrijf dat volgens de kosmische dag richtlijnen functioneert.

Dat vergt een volkomen andere vorm van omgaan met de medewerkers, een vorm waarbij medewerkers meer innerlijk gemotiveerd raken, meer met eigen initiatieven komen en meer verantwoordelijkheid gaan nemen voor hun werk.


Door de koppeling van persoonlijke ontwikkeling en het ‘gezamenlijke’ doel van een bedrijf gaan de bedrijfsresultaten omhoog en voelen werknemers zich meer betrokken en meer ‘zichzelf’.


Lees meer: Kosmische dag bedrijfsvoering

Contactgegevens

Bas Mélotte
Landschrijversveld 614
5403 EM Uden
06-12995244
basmelotte@gmail.com