Te jong uit het nest

In heel veel gevallen blijkt de problematiek van kittens en puppy's, maar ook van volwassen dieren terug te gaan naar een diep trauma, dat is ontstaan doordat de kittens en puppy’s (te vroeg) uit het nest gehaald worden.

Uit dit trauma kunnen heel uiteenlopende klachten ontstaan, zoals bijvoorbeeld oormijt of andere parasieten, en gedragsproblemen zoals angstig of juist dominant gedrag.

Een Transmutatie Channeling helpt het dier dan om dit trauma op te lossen.

Hoe gaat dat in z’n werk

Bij een Transmutatie Channeling verbinden we ons met iemands problematiek en gaan voor iemand door een ontwikkeling. We vertellen daarbij wat we voelen en tegenkomen en hiervan wordt een digitale opname gemaakt zodat je thuis de Transmutatie Channeling kunt beluisteren.

Na de Transmutatie Channeling ga je zelf door de ontwikkelingen die tijdens de Transmutatie Channeling in gang zijn gezet, waardoor het probleem zich in de maanden daarna kan gaan oplossen.

Op dezelfde manier kunnen we ook een Transmutatie Channeling voor dieren doen die niet lekker in hun vel zitten, ziek zijn of een bepaald gedrag vertonen. Deze Transmutatie Channeling vindt altijd plaats op het zielenniveau.

Weggerukt

Door de Transmutatie Channelingen voelen we in ons eigen systeem hoe een kitten, puppy of andere diersoorten het ervaart om uit het nest te worden gehaald om door een nieuw baasje te worden meegenomen.

Het voelt als een weggerukt worden bij de moeder en de broertjes en zusjes en dat is een bijzonder pijnlijke ervaring die vaak niet onderdoet voor de pijn die we in Transmutatie Channelingen voor mensen tegenkomen.
De pijn voelt bij dieren wel vaak ‘oorspronkelijker’ omdat een dier geen interpretaties geeft aan pijn en verdriet, iets waar wij als mensen wel toe geneigd zijn.

Oplossen

Dieren reageren vrijwel allemaal heel goed en vaak ook heel snel op een Transmutatie Channeling. Na een paar weken kan het trauma al opgelost zijn, waardoor het gedrag van het dier in positieve zin verandert.

Dit is duidelijk sneller dan dat wij over het algemeen bij mensen zien.
De meeste dieren kunnen dan ook gemakkelijker in overgave blijven gedurende de processen.

Ervaringen

Tijdens de Transmutatie Channeling verbinden we ons met het probleem van het dier en kunnen dan zelf voelen wat het dier voelt. We kunnen ons daarbij echt als een jong katje, een konijn of een hond voelen. Ook het karakter van het dier is voor ons duidelijk voelbaar.

Vaak krijgen we bevestigingen van onze cliënten dat we tijdens de Channeling een treffende omschrijving van het karakter en gedrag van hun dier hebben gegeven:
 

   
  Nelly
'Met Nelly, onze poes, gaat het rap de goede kant op. Ze begint zich weer als de oude Nelly te gedragen. Ze doet opeens weer dingen en heb ik zoiets van oh ja dat deed ze eerst ook altijd.'
Renaldo vd L, Heerlen
 
  Mika
'Die lieve Mika, mijn hondje, is echt heel positief veranderd. Ik vind haar een veel zachtere uitstraling hebben en ze kan tegenwoordig heel goed, leuk spelen met andere hondjes. Ze gaat niet meer over de grenzen van anderen heen.'

Te jong

Gelukkig zijn deze diepe trauma’s met een Transmutatie Channeling op te lossen, maar indien mogelijk is voorkomen natuurlijk nog beter.

We hebben ons afgevraagd hoe de intense pijn van de scheiding van de moeder en broertjes en zusjes te voorkomen zou kunnen zijn.
We hebben getest dat veel kittens en puppy’s te vroeg in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid uit het nest worden gehaald, waardoor ze er emotioneel nog niet rijp voor zijn en het zo intens pijnlijk voor ze is.

We testen dat het voor puppy’s en kittens beter zou zijn om in plaats van de gebruikelijke zeven weken de diertjes pas na negen weken uit het nest te halen. Bij andere diersoorten kan dat ook een oudere leeftijd zijn. Dit hangt van de ontwikkelingssnelheid van het dier af.
 

Toch kunnen kittens en puppy's die op een wat oudere leeftijd uit het nest gehaald zijn, dit ook nog altijd ervaren hebben als een traumatisch en pijnlijk gebeuren.

Gewenning

Meestal is het zo dat je naar een nest gaat kijken, één van de jongen uitkiest en die vervolgens direct meeneemt.
Het zou ons inziens het dier helpen als het eerst aan het nieuwe baasje zou kunnen wennen, zodat er een meer geleidelijke overgang is.

De nieuwe eigenaar zou bijvoorbeeld gedurende een paar dagen wat tijd kunnen doorbrengen bij het diertje terwijl het nog bij de moeder in het nest is, om zo gevoelsmatig contact te maken. Het dier leert dan de geur en de stem van het nieuw baasje kennen en kan het baasje daardoor ook aan de vertrouwdheid en veiligheid van het nest koppelen.

Het blijft wel het belangrijkste om een dier op die leeftijd uit het nest halen waarop het jong er in z’n ontwikkeling aan toe is.

 

Andere problematiek bij dieren

Naast het te vroeg uit het nest gehaald worden, kunnen ook andere gebeurtenissen in een dieren leven een diepe indruk achterlaten.
Vooral als een dier nog jong is, kan een boze reactie van een ander dier of van een mens een blijvende indruk achterlaten.

Zo hebben we twee Transmutatie Channelingen gedaan voor een hond die altijd heel agressief deed naar mannen in werkkleding en naar mannen met stokken, terwijl zij verder een heel prettig en rustig karakter heeft.

Waarschijnlijk is zij als puppy in een speelse bui een keer verkeerd begrepen, toen zij een ‘werkman’ in de broekspijpen beet en een schop heeft gekregen terwijl ze alleen wilde spelen en is ze een andere keer met een stok bedreigd of geslagen.

Hieronder de ervaringen van Lady, de hond, na de twee Transmutatie Channelingen.
 

  Werkkleding
‘Vrijdag heb ik een tuinvrouw op bezoek gehad die samen met mij in de tuin aan het werk is geweest. Een bijzondere ontmoeting en samenwerking omdat zij werkt in afstemming op wat tuin en beheerder elkaar te zeggen hebben. Soort spirituele tuincoaching met veel aandacht voor energie, hart en natuurwezens.

En gelukkig had ze stoere werkschoenen en werkkleding aan en kon Lady haar Transmutatie Channeling verder uit ontwikkelen.

In overleg met haar hebben we Lady ‘losgelaten’ en aanvankelijk liet ze haar oude gedrag zien: In de broekspijp hangen, maar al heel snel was de felheid verdwenen en leek Lady haast een beetje verbaasd te kijken van 'waarom doe ik dit eigenlijk?’ en ging ze ook kwispelen erbij.

Heel mooi om te zien hoe het zo afgewikkeld werd naar puppy gedrag: Ik wil spelen!!!! wat waarschijnlijk ooit verkeerd begrepen is en haar een schop of iets dergelijks opgeleverd heeft.

Aan het eind van de middag ging ze uit zichzelf naar de tuinvrouw toe om haar een hele lieve knuffel te geven.
Ontroerend voor ons alle drie.’

 
  Stokken
‘Ze heeft na de Transmutatie Channeling een aantal aparte dagen gehad. 
In het begin was er een dag dat ze iedereen, elk mens meteen wilde aanvliegen, daarna was er een dag dat ze de hele dag stond te ‘spacen’, helemaal in haar eigen wereld.
Dat was net op een dag van de hondencursus dus toen viel het extra op: ze reageerde nergens op, stond midden op het veld in het niets te staren...

Maar we hebben ook op een wandeling heeeel veel mannen met stokken tegengekomen (het leek wel alsof ze een paar busjes speciaal voor ons uitgeladen hadden) en daar ging ze heel relaxed mee om. Gravers van de glasvezelkabel, schoffelaars van de gemeente, iemand die een schep had gekocht bij het tuincentrum en een meneer met een paraplu.
En dat allemaal tijdens 'het blokje om’.

Ze heeft, zoals jullie in de Transmutatie Channeling noemden, inderdaad op haar kop 2 kleine ronde plekjes waar geen haartjes groeien, aan twee kanten van haar kruin.”

Een week later
‘Vandaag stond er een ereboog klaar voor Lady!
Langs een smal paadje stonden aan weerszijden mannen met werkbroeken, oranje hesjes en luide stemmen te schoffelen, scheppen en harken.
En zij liep met opgetogen hoofd daar trots tussendoor!’